Vi förädlar innerstaden

Stuckatur, hög takhöjd, marmor och mahogny – kanske har du själv förundrats över det vackra hantverk som ligger bakom alla små detaljer som gör er fastighet unik? Under det förra sekelskiftet och vidare in på 40-talet ritades arkitektoniskt enastående byggnader. Men de spatiösa paradvåningarna innebar också stora vindsutrymmen, tvättstugor, torkrum och källarutrymmen. Ytor som idag ofta står oanvända eller är dåligt planerade. Och där föddes idén bakom Vindshem.

Vi är ett nytänkande fastighetsbolag som sedan 2018 hjälpt bostadsföreningar i centrala Stockholm och Göteborg med att omvandla tomma ytor till attraktiva hem. Med en stark förankring i dagens trender och design, men också stor kunskap och respekt för traditionell byggnadsvård, erbjuder vi en helhetslösning där vi tar ansvar för processens alla led. För vi vill vara med och skapa nya hem för familjer, förtäta innerstaden och hjälpa till med att bevara och underhålla våra gamla vackra stadsdelar. Är er fastighet nästa kapitel av den resan?

Trygg partner från start till mål

Bakom Vindshem står några av Sveriges främsta specialister inom omvandling av råytor till unika boenden. Stora ord, men med lång och dokumenterad erfarenhet följer också självförtroendet att ta sig an projekt som andra hade backat ifrån. För vi älskar att se potentialen i lokaler som under årtionden stått tomma. Eller utmaningen att ta fram smarta planlösningar som passar den moderna människan. Men också att hitta kreativa lösningar för planering, renovering och omplacering av det som kanske stod där innan.

Hos oss är vi nämligen övertygade om att det mesta går att förenkla. För dig som boende, för oss som partner och för ett lyckat projekt tillsammans. Genom att redan i projekteringsfasen använda våra expertiser inom byggnation, projektledning och fastighetsförsäljning undviker vi vanliga överraskningar, fallgropar och förseningar. Istället får du en trygg och professionell partner som kontinuerligt håller er underrättade om projektets gång. Och medan vi färdigställer de nya bostäderna, kan ni lugnt fundera på vilka era nya grannar kommer att bli.

En hållbar fastighetsutveckling

Bostadsbristen i innerstäderna är ett stort problem där vi vill vara en aktiv del av lösningen. Vi har alltid som ambition att de bostäder vi bygger ska stå emot tidens tand och åldras vackert under många år framöver. Därför använder vi uteslutande högkvalitativa material som grova trägolv som tål att slipas, rejäla stenskivor i kök som ger härlig patina och byggmaterial från erkända tillverkare.

Men vårt ansvar sträcker sig bortom materialval. Vid varje nytt projekt är även miljöpåverkan och energiförbrukning viktiga faktorer. För att minimera transporter och gynna lokala entreprenörer ser vi oss alltid först om i närområdet efter partners med tydliga miljöprofiler. Och genom noggrann planering kan vi minska antalet transporter och välja elfordon framför fossildrivna. Det är så vi kan fortsätta att skapa nya hem, men på ett mer ansvarsfullt vis.
Läs mer

Bli en del av Vindshem

Intresserad av gamla sekelskiftsfastigheter och gillar tanken att få skapa attraktiva bostäder? Kanske har du även en bakgrund som projektledare inom fastighets- eller byggbranschen? Kul! Som ett ungt och modigt bolag är vi alltid intresserade av att träffa likasinnade. Vi är väl medvetna om att vår nisch är smått unik, men som med det mesta här i livet kommer du få chans att lära dig branschen och forma din roll längs med vägen. Med centralt placerade kontor i både Stockholm och Göteborg erbjuder vi sköna arbetsplatser med stor flexibilitet. Hör av dig med en spontanansökan så ser vi om vi är en match!
Kontakta oss

Vi söker en projektledare som vill bygga historier för framtiden!

Läs mer här!

Vi söker en projektledare som vill bygga historier för framtiden!

Läs mer här!

Samarbetspartners

För att Vindshem ska kunna leverera boenden i absolut högsta klass är det viktigt att ha samarbetspartners som bidrar med lika höga kvalitet. Vi gillar att arbeta långsiktigt och nära i våra relationer med våra samarbetspartners.

Kontakta oss

Sitter du i en styrelse eller är boende i en bostadsrättsförening och undrar vad ni kan göra i er förening? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte! 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.